
Concursul Naţional „Fotografia – document etnografic” a ajuns la a XV-a ediţie






Concursul Naţional „Fotografia – document etnografic” a ajuns la a XV-a ediţie. Evenimentul din acest an este compus din două secţiuni.
Concursul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Asociaţia ArtImage, UAD şi Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
● Prima secţiune, fotografie de autor, cu tema libera etnografică – fiecare autor sau instituţie poate trimite cel mult cinci lucrări pentru fiecare din cele două subsecţiuni de concurs: fotografie alb/ negru şi fotografie color. Acestea nu vor mai fi trimise listate, ci în format digital, fie pe un DVD, stick etc., fie prin WeTransfer, însoţite obligatoriu de talonul de participare. Lucrările selecţionate de juriu vor fi listate de organizatori.
● A doua secţiune a concursului „Fotografia – document etnografic”, specială – se pot trimite maxim cinci lucrări pentru fiecare subsecţiune – fotografie recentă cu tema „Cimitirul satului” şi reproducere după fotografie veche, până în anul 1989 – pe suport digital, minim 300 dpi, 3000×2000 pixeli. Pentru a doua subsecţiune se recomandă scanarea fotografiilor vechi la o rezoluţie cât mai mare. Organizatorii vor printa numai lucrarea sau lucrările câştigătoare, care vor fi integrate expoziţiei generale, restul lucrărilor urmând să fie prezentate sub forma de slideshow în cadrul vernisajului şi pe site-ul organizatorilor.
Lucrările vor fi trimise doar pe suport digital prin poştă, postă electronică, curier sau la sediul CJCPCT Cluj, Calea Dorobanţilor nr.104, Cluj-Napoca, cod 400609 sau prin WeTransfer la adresa traditii@traditiiclujene.ro.
Termenul limită de primire a lucrărilor pentru concursul „Fotografia – document etnografic” este vineri, 21 septembrie 2018.
Informaţii suplimentare se pot obţine la CJCPCT Cluj: tel. 0264/597781, fax 0264/597782, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro.
Vernisajul expoziţiei şi decernarea premiilor vor avea loc în data de 17 octombrie 2018, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea forului administrativ judeţean.
Se admit fotografii cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiţionale materiale sau imateriale – obiecte sau detalii de obiecte de patrimoniu cultural tradiţional, costum popular, portret, obiceiuri tradiţionale, arhitectură tradiţională, industrie casnică, minorităţi etc. Realizarea tehnică a lucrărilor trebuie să se încadreze scopului expoziţiei, conservarea şi salvarea prin document foto a elementelor de cultură tradiţională. În acest sens, nu se acceptă intervenţiile în fotografie sau fotografiile experimentale. Selecţia lucrărilor admise în expoziţie va fi făcuta de un juriu de specialitate.
Premiile concursului sunt:
● Secţiunea de fotografie alb/ negru – Trofeul „Carol Popp de Szatmáry” – 1.200 de lei;
● Premiul II – 600 de lei;
● Premiul III – 500 de lei;
● Secţiunea de fotografie color – Trofeul „Szabó Tamás” – 1.200 de lei;
● Premiul II – 600 de lei;
● Premiul III – 500 de lei;
● Secţiunea specială „Cimitirul satului” – 600 de lei;
● Secţiunea Reproducere după fotografie veche – 400 de lei;
● Premiul special ArtImage – 600 de lei.







Publică comentariul