
Noi proiecte de investiţii în infrastructura medicală clujeană






Patru noi proiecte de investiţii în infrastructura medicală a unor unităţi din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj au fost propuse de Consiliul Judeţean Cluj. Astfel, forul administrativ judeţean va participa în calitate de partener, alături de alte instituţii, la două proiecte privind „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj la servicii medicale de urgenţă”, precum şi două proiecte vizând „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj”
● Proiectul ce are ca scop „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din municipiul Cluj-Napoca la servicii medicale de urgenţă” are o valoare estimată de peste 38.000.000 de lei, TVA inclus.
Acesta urmează a fi implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, în calitate de lider de proiect, în baza unui Acord de parteneriat, fiind implicat totodată şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca – Unitatea militară 02454, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stancioiu”, precum şi Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor.
● Al doilea proiect ce vizează investiţii în infrastructura medicală, „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Cluj la servicii medicale de urgenţă”, are o valoare estimată de peste 12.500.000 de lei, TVA inclus, fonduri dedicate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalului Municipal Turda, Spitalului Municipal Dej.
La fel ca şi în cazul primului proiect, şi acesta va fi implementat în baza unui Acord de parteneriat ce va fi încheiat între Consiliul Judeţean Cluj, Ministerul Sănătăţii şi Municipiul Dej.
● „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia din municipiul Cluj-Napoca” este un proiect cu o valoare estimată de peste 28.300.000 de lei, urmând a fi implementat tot în baza unui Acord de parteneriat.
Fondurile de investiţii în infrastructura medicală vizează unităţi sanitare precum: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”, Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuţă Cluj-Napoca, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca – Unitatea Militară 02454, precum şi Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor.
● Proiectul ce vizează „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia din Judeţul Cluj” are o valoare de peste 17.500.000 de lei şi este destinat investiţiilor în infrastructura medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Municipal Turda, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Clinic Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Gherla şi Spitalul Orăşenesc Huedin.
Şi în cazul acestui proiect în cadrul Acordului de parteneriat este implicat pe lângă Ministerul Sănătăţii şi Consiliului Judeţean Cluj, şi municipiul Dej.
Toate cele patru proiecte urmăresc investiţii în reabilitarea, modernizarea, extinderea sau dotarea infrastructurii ambulatoriilor, investiţii ce vor contribui la accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace şi celor din zone cu acces redus, precizează autorităţile. Totodată se urmăresc investiţii în infrastructura unităţilor de primiri urgenţe şi a compartimentelor de primiri urgenţe.







Publică comentariul