Inițiative pentru echitate și incluziune, ale organizatorilor Premiilor Oscar®

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Academia Americană de Film a anunțat dezvoltarea unor noi ințiative, destinate să asigure mai multă echitate și incluziune, în industria filmului.

Sub titulatura Academy Aperture 2025, reprezentanții industriei filmului de la Hollywood au anunțat intrarea într-o nouă etapă, cu inițiative ce vor asigura o mai bună echitate și incluziune în industrie. Aceste reguli noi vor avea efect începând cu cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar®. Una dintre modificări prevede ca, începând cu 2022, la categoria Cel mai Bun Film să fie nominalizate 10 filme.

“În timp ce Academia a făcut pași în această direcție, știm că mai avem cale lungă până la a putea asigura egalitatea de șanse pentru toți.” a spus Dawn Hudson, CEO-ul Academiei Americane de Film. “Nevoia de a remedia această problemă este urgentă. Pentru aceasta, vom îndrepta — și vom continua să examinăm —regulile și procedurile noastre, pentru a ne asigura că toate vocile sunt auzite și celebrate.”

“Prin dedicație, concentrare și munca în echipă a Consiliului Guvernatorilor, și a membrilor din aripa executivă, Academia a depășit obiectivele inițiativei A2020. Dar, pentru a marca acest moment, trebuie să realizăm cât de multe mai sunt de făcut, și cât trebuie să mai ascultăm, să învățăm, să acceptăm provocarea cu brațele deschise,” a spus David Rubin, președintele Academiei. “Conducerea Academiei, alături de Consiliu, se vor asigura că echitatea și incluziunea vor face parte din programul nostru, din inițiative și evenimente.”

Diversitatea din industria filmului va fi mai bine reprezentată.

Academia a precizat faptul că se vor încuraja practici de angajare echitabile și asigurarea unei reprezentativități care să reflecte diversitatea din industria filmului. Astfel, o nouă echipă va dezvolta și implementa noi standarde pentru eligibilitatea filmelor la Oscar, până în 31 iulie 2020. DeVon Franklin face parte din acest proiect, alături de alți membri numiți de David Rubin. Noile standarde nu vor influiența eligibilitatea pentru cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar® (2020).

Toți angajații Academiei și cei care fac parte din Consiliul Guvernatorilor vor participa, în mod obligatoriu, anual, la traininguri de părtinire inconștientă. O altă modificare a reglementărilor vizează termenul până la care Guvernatorii pot rămâne în funcție. Astfel, aleșii vor putea avea două mandate de câte trei ani (consecutive sau nu), urmate de o pauză de doi ani. După această perioadă vor putea fi aleși din nou, pentru o durată maximă în total de 12 ani.

Academia va susține o serie de conferințe numite “Dialogul Academiei: Începe cu noi”. Acestea vor conține discuții despre rasă, etnie, istorie, oportunitate și arta filmului. Programul va include conversații găzduite de Guvernatorul Academie, Whoopi Goldberg, despre impactul de durată a figurilor de stil rasiste și a stereotipurilor dăunătoare din filmele de la Hollywood. De asemenea, vor avea loc discuții despre schimbări necesare în casting, scenarii, producție, regie, finanțe și aprobare a filmelor, pentru a oferi oportunități femeilor și persoanelor de culoare.

Despre Academia Americană de Film.

Academia Americană de Film (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) este o comunitate globală ce reunește peste 9.000 dintre cei mai buni artiști, cineaști și realizatori de filme. Pe lângă celebrarea și recunoașterea excelenței în cinematografie prin intermediul premiilor Oscar, Academia sprijină și o paletă largă de inițiative ce promovează arta și știința în filme, inclusiv programe cu publicul, educaționale, și viitorul Muzeu al Academiei, care este în construcție, în Los Angeles.

foto credit: Valerie Durant / ©A.M.P.A.S.

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *