×

La Floreşti se va construi un centru de agrement

Evidențiate

La Floreşti se va construi un centru de agrement

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Poligonul Mic din Floreşti a trecut în cursul acestei săptămâni din administrarea MAPN, în domeniul public al comunei Floreşti, pentru înfiinţarea de zone de recreere în interes public. Parcela de teren pe care se vor construi spaţiile de agrement are 8,8041 hectare şi se află între străzile Subcetate şi Tăuţiului.

În cadrul proiectului sunt prevăzute construcţia unui centru cultural şi a unei baze sportive şi de agrement. „Timp de mai bine de trei luni am ascultat propunerile floreştenilor, iar apoi specialiştii în proiectare au venit cu un Studiu Temă de Proiectare pentru Proiectul „Centrul Cultural, Bază Sportivă şi de Agrement, Floreşti”, adică ceea ce se intenţionează a se realiza pe terenul respectiv. S-au creionat astfel trei Subzone, două drumuri şi un pasaj pietonal subteran”, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Centrul Cultural va fi construit în Subzona 1 şi va cuprinde:
– Sală Spectacole Polivalentă (S+P+2E, 800 de locuri) ce include cinematograf, sală de conferinţe, de teatru dramatic, de teatru muzical, sală concerte;
– Subzona 1 va mai avea: alei pietonale, parcări, garaj subteran, parc, minihotel, restaurant, spaţii comerciale, terase, suprafeţe gazonate.

Subzona 2 va cuprinde:
– Sală Polivalentă (D+P+E, 1000 de locuri), garaj subteran;
– Aqua Parc, patinoar, clădire multifuncţională, bazin de înot acoperit, pistă de role, amfiteatru în aer liber, două terenuri de badminton, spaţii de joacă pentru copii, spaţiu de activităţi de – gym, fitness, bouldering şi parcour, spaţiu de activităţi pentru seniori, piste de agrement, alei de promenadă, spaţii verzi.

Subzona 3 cu acces pietonal subteran şi auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde:
– Parcare;
– Parc de aventură (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee uşoare, trasee medii, trasee de forţă şi tehnică);
– Parc de paintball (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1.500 mp cu obstacole naturale şi artificiale, zonă extinsă şi îngrădită până la liziera pădurii).

„Se are în vedere joncţiunea străzilor SubCetate 1 cu SubCetate 2, precum şi realizarea Variantei Ocolitoare SUD (Floreşti – Nod de Autostradă Gilău traseu pe partea de Sud), drum prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a ZMC Cluj şi în proiecţia Primăriei Florești, drum ce va face la un moment dat joncţiunea cu Drumul de Legătură Sud (cel pe deasupra Polus Metro), investiţie în curs de realizare. Legat de costuri, e prematur a discuta despre aşa ceva, fără Proiectul Tehnic şi devizele aferente. Absolut, avem o idee şi legat de acest aspect. Oricum, valoarea exactă va fi dată de oferta câştigătoare a licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. În ceea ce priveşte finanţarea, aceasta va fi asigurată din bugetul propriu, din fonduri guvernamentale şi din fonduri ale unor instituţii europene. Va fi o investiţie multianuală şi eu sper ca anul acesta să putem deja demara primele lucrări efective”, a precizat Horia Şulea, primarul comunei Floreşti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primar Horia Şulea