
Artişti din Mexic şi Anglia vor cânta alături de muzicieni din Maramureş şi Călata în şură, la Mera World Music Festival






Formaţii şi muzicieni de succes din Mexic şi Anglia, dar şi din Ungaria şi din diverse zone ale României vor concerta la Mera World Music Festival, care va avea loc între 2 şi 5 august 2018 în satul Mera, aflat la 13 kilometri de Cluj-Napoca.
Formaţiile şi muzicienii a căror participare la a treia ediţie a festivalului este confirmată sunt Guajiro Calentano din Mexic, care s-a bucurat de mare succes la ediţia trecută a festivalului, trupa Happy Beigel Klezmer din Anglia, longeviva formaţie clujeană de etno-blues Nightlosers, Nadara Transylvanian Gypsy Band, din Ceuaş, Mureş, Grupul Iza din Maramureş, Ferenczi György şi Rackajam din Ungaria, precum şi spectacolul de gală Fölszállott a páva/ Păunul şi-a luat zborul. Zilnic, concertele vor fi urmate de seri tradiţionale de dans şi de jam session-uri cu artiştii invitaţi la festival care vor cânta alături de muzicieni din Călata, Pălatca şi din Ceuaş, Mureş, iar gazdă va fi formaţia Erdőfű din Ungaria.
Concertele de seară vor avea loc într-o şură aflată în gospodăria Szarka, aşa cum este cunoscută pe plan local. Atât în cadrul gospodăriei, cât şi în afara acesteia, cei care vor ajunge la Mera World Music Festival vor putea să desfăşoare o mulţime de alte activităţi în afară de concertele din şură. Astfel, într-o livadă aflată în apropiere va fi instalată o zonă de relaxare cu hamace, copiii vor avea parte de activităţi concepute special pentru ei – inclusiv două concerte adresate lor, vor exista şi proiecţii de film în aer liber, iar la Muzeul Bivolilor din sat va avea loc un târg gastronomic al producătorilor din Ţara Călatei, unde doritorii vor putea să savureze delicatese diverse. Mai mult, biserica reformată din sat va fi gazda unor concerte, pentru prima dată cu ocazia ediţiei din acest an. De asemenea, cei interesaţi de viaţa de zi cu zi a Ţării Călatei şi de activităţi specifice precum creşterea bivolilor vor putea vizita expoziţii şi lua parte la prezentări tematice.
Programul complet al concertelor şi al evenimentelor conexe va fi disponibil în cursul lunii iunie, pe websiteul oficial al festivalului, www.meraworldmusic.ro.
„Festivalul Mera World Music este un eveniment relaxant, prietenos cu publicul său, prietenos cu mediul înconjurător. Este un eveniment unde te poţi distra, poţi dansa şi, în acelaşi timp, te poţi regăsi în linişte şi în tihnă, departe de zgomotul şi de agitaţia oraşului. Unul din secretele atmosferei speciale ale festivalului este faptul că îşi propune să rămână mic, intim. De aceea, capacitatea de primire este limitată la 1.000 de participanți pe zi”, detaliază Bethlendi András, co-organizator şi fondator al festivalului.
Abonamente pentru cele patru zile de Mera World Music Festival pot fi achiziţionate la preţul promoţional de 79 de lei doar până în 31 mai accesând www.meraworldmusic.ro. După această dată, preţul va creşte la 99 lei, respectiv la 119 lei, din 23 iulie. Bilete de o zi la festival vor fi disponibile începând cu 1 iunie, la preţul de 29 de lei, preţ care va creşte la 49 de lei începând cu 23 iulie.
Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani vor avea acces la festival pe baza unui bon de consumaţie de 10 lei/zi.
Satul Mera se află la 13 kilometri de Cluj-Napoca, pe teritoriul comunei Baciu. La Mera se poate ajunge cu uşurinţă cu microbusele festivalului (informaţiile complete despre transport vor fi disponibile în luna iulie), cu autobuzul, cu trenul, cu maşina sau chiar şi cu bicicleta.
Pentru cei care doresc să stea în sat peste noapte, localnicii îşi deschid porţile şi în acest an şi oferă atât camere, cât şi locuri de campare. Pentru rezervări şi informaţii suplimentare doritorii sunt rugaţi să scrie un e-mail la camping@maraworldmusic.com.
Mera e parte integrantă din Ţara Călatei, o regiune care include 42 de localităţi. Atât Mera, cât şi regiunea sunt caracterizate de diversitatea culturală oferită de convieţuirea românilor, maghiarilor şi romilor. Ţara Călatei este cunoscută în întreaga lume pentru costumele sale populare, muzica tradiţională şi arhitectura specială – porţile spectaculoase sunt doar un exemplu. În Mera, moştenirea culturală, inclusiv muzica şi dansul tradiţionale, este o parte importantă din viaţa de zi cu zi a oamenilor.
Mera World Music Festival este susţinut de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fondul Naţional Cultural al Ungariei (NKA), Fondul Bethlen Gábor, Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, Fundaţia Communitas. Partenerul principal profesional al festivalului este Casa Tradiţiilor.






Publică comentariul