
Orchestra „Lăutarii Bucureștiului” – spectacol amânat până în luna mai






Ca urmare a măsurilor obligatorii impuse prin decret de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la interzicerea manifestărilor publice și private, în spații deschise sau închise, cu un număr mai mare de 1.000 de persoane, organizatorii au anunțat că spectacolul „Sărbătoare la Zi Mare” ce urma să fie susținut de Orchestra Lăutarii Bucureștiului și de artiștii invitați, pe 25 martie 2020, la Sala Palatului din București a fost reprogramat.
Spectacolul va avea loc în data de 25 mai 2020, în aceeași locație, începând cu ora 20:00. Peste 20 de instrumentiști profesioniști, membri ai orchestrei „Lăutarii Bucureștiului”, conduși de dirijorul Florin Alexandru vor acompania recitalurile unora dintre cei mai iubiți interpreți ai muzicii populare românești, cum sunt: Laura Lavric, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Simona Dinescu, Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Coman Alexandru, Silvana Rîciu și Emilia Dorobanțu.
Biletele achiziționate rămân valabile pentru reprezentația din data de 25 mai 2020. De asemenea, persoanele interesate își pot rezerva locurile disponibile online.
Mai jos puteți vedea anunțul inițial, pentru spectacolul ce trebuia să aibă loc în 25 martie.
Orchestra „Lăutarii Bucureștiului”, un spectacol de muzică populară de zile mari, va avea loc la București.
Marți, 25 martie, începând cu ora 20:00, Sala Palatului din Capitală va găzdui spectacolul de muzică populară prilejuit de lansarea orchestrei „Lăutarii Bucureștiului”, un eveniment de înaltă ținută artistică despre tradițiile și folclorul românesc de la care toți cei ce simt românește nu trebuie să lipsească.
Sub bagheta maestrului-dirijor Florin Alexandru, 21 tineri instrumentiști profesioniști, membri ai orchestrei „Lăutarii Bucureștiului”, vor acompania recitalurile unora dintre cei mai iubiți interpreți ai muzicii populare românești, precum: Laura Lavric, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Simona Dinescu, Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Coman Alexandru, Silvana Rîciu și Emilia Dorobanțu.
Cu emoție și o preocupare constantă pentru conservarea stilului, repertoriul orchestrei cuprinde lucrări în aranjamentul dirijorului Florin Alexandru ce acoperă toate zonele folclorice ale țării.
Începând din data de 25 martie 2020, orchestra „Lăutarii Bucureștiului” va continua prin a se impune în peisajul muzicii populare românești ca un adevărat etalon și va contribui la păstrarea spiritului identității naționale în conștiința românilor, au transmis organizatorii.
Coordonatorul și personajul central al acestui eveniment, maestrul Florin Alexandru s-a născut în apropierea Capitalei, în comuna Cernica, în urmă cu 42 ani. Încă din anii copilăriei a iubit arta, astfel că la doar 12 ani a plecat în primul său turneu în S.U.A, alături de maestrul Nicolae Botgros, Benone Sinulescu și mulți alți mari artiști.
La numai 13 ani, a avut privilegiul de a studia alături de mari dirijori ai României, respectiv, Florian Economu și Ștefan Bucur, descoperind astfel tainele aranjamentelor orchestrale. Fiind încurajat să își perfecționeze abilitățile, a urmat cursurile Liceului de Muzica „Dinu Lipatti” din București și a studiat apoi la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. De-a lungul timpuui a colaborat cu soliști consacrați din folclorul României precum: Maria Ciobanu, Ion Dolănescu, Doinița și Ionuț Dolănescu, Aurel Tămaș, Ilie Roșu, Silvana Rîciu, Niculina Stoican, Simona Dinescu, Nicoleta Voica dar și cu numeroși instrumentiști de renume ca Vasile Pandelescu, Ionică Minune sau Ovidiu Barteș.
În tot acest timp, visul de a avea propria orchestră a început să prindă contur, astfel, tineri artiști dornici de a ridica muzica populară la cel mai înalt rang s-au alăturat inițiativei sale și s-au reunit sub titulatura „Lăutarii Bucureștiului”.
Biletele pentru spectacol sunt disponibile la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, online, la magazine partenere și la casa de bilete a Sălii Palatului.






Publică comentariul