×

Specialişti de pe cinci continente la Congresul european de Patologie Veterinară de la Cluj-Napoca

Specialişti de pe cinci continente la Congresul european de Patologie Veterinară de la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

USAMV Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 6 – 8 septembrie, Congresul ESVP/ECVP, care reprezintă întâlnirea anuală a celor mai importante foruri, împreună cu specialişti din Patologia Veterinară europeană şi mondială.

Întâlnirea anuală a ESVP-ECVP 2018 (Societatea Europeană de Patologie Veterinară – European Society of Veterinary Pathology; Colegiul European de Patologie Veterinară – European College of Veterinary Pathologists) este cel mai important eveniment al specialiştilor din domeniul Patologiei Veterinare din Europa, însă extinderea este la nivel mondial datorită participărilor de pe cinci continente.

Obiectivele ESVP (societate înfiinţată în 1951) şi ECVP (societate înfiinţată în 1995) sunt de a promova activitatea ştiinţifică a medicilor veterinari (prin organizarea de cursuri ştiinţifice postuniversitare, conferinţe etc.), de a asigura progresul ştiinţific în patologia veterinară prin stabilirea standardelor de pregătire, experienţă şi examinare în vederea obţinerii titlului de specialist sau diplomat în patologie veterinară. Societăţile menţionate reprezintă o punte de legătură între societăţile naţionale şi asociaţiile de patologie veterinară din Europa, cu scopul menţinerii unor interese comune în patologia veterinară continentală.

Programul congresului ESVP-ECVP 2018 include invitaţi de referinţă la nivel mondial în domeniul patologiei veterinare, care vor prezenta în cadrul sesiunilor ştiinţifice deschise şi a workshop-urilor, teme de interes din domeniu: Celula dendritică în patologia pielii la animale; Modele animale pentru o serie de boli de la om; Patologia moleculară şi tehnologia utilizării celulelor stem în medicina personalizată; Patologia animalelor mari: noutăţi; Tehnologia digitală în patologia veterinară; workshop-uri de neurologie/neuropatologie şi de patologie musculoschelală veterinară.

Timp de trei zile, reuniunea include lucrări în Aula Magna „Mihai Şerban”, precum şi în Amfiteatrele „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria” din incinta Institutului pentru Ştiinţele Vieţii „Regele Mihai I al României”.
Congresul ESVP/ECVP reuneşte aproape 300 de specialişti şi se desfăşoară între 6 – 8 septembrie. În ultima zi a reuniunii, oaspeţii de peste hotare vor vizita Salina Turda.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail