×

Sectorul energetic, pe durata preşedinţiei României la Consiliul UE

Evidențiate

Sectorul energetic, pe durata preşedinţiei României la Consiliul UE

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Preşedinţia României la Consiliul UE va acorda o atenţie sporită sectorului energetic;
Conferinţa „Romanian Energy Day”, organizată de Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu suportul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană;
Energie la preţuri accesibile, sigură şi durabilă pentru Europa şi pentru cetăţenii ei.

În cadrul celei de-a şaptea ediţii a conferinţei internaţionale „Romanian Energy Day”, autorităţile române şi-au exprimat intenţia de a acorda o atenţie sporită sectorului energetic, pe durata preşedinţiei la Consiliul UE, şi de a acţiona în vederea atingerii obiectivelor Uniunii Energiei: o energie la preţuri accesibile, sigură şi durabilă atât pentru Europa, cât şi pentru cetăţenii săi.

„Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va acorda o atenţie sporită sectorului energetic şi va continua demersurile preşedinţiilor anterioare în vederea atingerii obiectivelor Uniunii Energiei. Pe baza necesităţii de a axa politicile pe nevoile cetăţenilor, programul de lucru al mandatului nostru va reflecta într-un mod adecvat interconectivitatea, o infrastructură modernă şi fiabilă fiind esenţială pentru a realiza o piaţă integrată a energiei”, a declarat Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

De asemenea, conform informaţiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), oficialul român a menţionat că România sprijină necesitatea ca Uniunea Energiei să devină o expresie a solidarităţii privind creşterea securităţii energetice, inclusiv din perspectiva primului mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră îl va exercita în primul semestru al anului 2019.

„România este pe deplin angajată în efortul comun european de implementare a acţiunilor aferente Uniunii Energiei şi a susţinut în mod constant măsurile de întărire a securităţii energetice a Europei, de atingere a obiectivelor pe termen lung în domeniul energiei şi schimbărilor climatice şi de realizare a unei pieţe energetice integrate şi funcţionale. Ţara noastră este un important furnizor de securitate energetică în regiune şi are potenţialul de a-şi întări acest rol pe viitor, sectorul energetic naţional dispunând de resursele şi de expertiza necesară pentru a contribui la consolidarea poziţiei României în rândul statelor Uniunii Europene”, a declarat Victor Negrescu.

Conferinţa „Romanian Energy Day” este dedicată pieţelor energetice din Europa Centrală şi de Sud-Est. Evenimentul reuneşte anual peste 130 de participanţi şi vorbitori de înalt calibru şi abordează problematica identificării opţiunilor viabile pentru implementarea şi integrarea măsurilor adoptate de Comisia Europeană în sectorul energetic pentru regiunea noastră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail