Pentru dezvoltarea Clujului într-un oraş inteligent, cu o administraţie deschisă, Primăria Cluj-Napoca urmăreşte utilizarea facilităţilor oferite de tehnologie şi o colaborare strânsă şi eficientă cu comunitatea IT. În acest sens, la începutul anului a fost constituit, alături de cele două clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat şi Inovare în IT.
La începutul lunii martie, reprezentanţii industriei IT (desemnaţi în acest Consiliu Consultativ de clusterele Aries Transilvania şi Cluj IT) s-au reunit la Primăria Cluj-Napoca, alături de primarul Emil Boc şi Călin Hinţea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020).
„Industria IT clujeană este o forţă de necontestat, un motor pentru economia Clujului şi un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alături de Universitate şi de tinerii care au ales să studieze şi să lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunităţii noastre şi arată faptul că, la Cluj-Napoca, am reuşit să creăm un model de construcţie comunitară în care fiecare îşi oferă expertiza pentru interesul public – dezvoltarea oraşului”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
Subiectele principale care au fost abordate în aceasta a doua întrunire a Consiliului Consultativ au fost legate de:
– Actualizarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent – componenţa de e-guvernare şi IT din cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului 2014-2020;
– Stabilirea calendarului de activităţi în vederea adoptării noii strategii până la finalul anului 2017;
– Organizarea celei mai importante conferinţe pe inovare a Comisiei Europene, Open Innovation 2.0, ce va fi găzduită de Cluj-Napoca în perioada 10 – 14 iunie a.c.;
– Demararea unui program de voluntariat pentru inovare şi IT în cadrul primăriei, dedicat celor care activează în industrie şi doresc să se implice spre beneficiul tuturor cetăţenilor Clujului.
Prin propunerea înaintată primarului Emil Boc, reprezentanţii industriei IT se angajează să organizeze finanţarea şi procesul de elaborare a Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraş inteligent.