Studii arheologice intruzive, pentru centura metropolitană

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor pentru studii arheologice intruzive, aferente centurii metropolitane.

Conform procedurilor specifice, echipe tehnice se vor deplasa în zonele studiate, pentru a efectua lucrările arheologice intruzive, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca. În cadrul acestei faze se execută: delimitare situri arheologice, sondaje arheologice, măsurători. Activitățile menționate mai sus vor fi realizate în perioada august – octombrie 2019.

Primăria solicită cetățenilor ce dețin imobile cu orice titlu, care sunt situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate, să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a studiilor arheologice și a oricăror operațiuni necesare studiului de fezabilitate – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010.

Pentru mai multe informații, cetățenilor li se recomandă să sune la Serviciul Administrare Căi Publice, telefon 0264/596030, interior 4410.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj.

Astfel, se urmărește dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Primăria Cluj-Napoca demarează lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor arheologice intruzive în cadrul proiectului “Întocmire Studiu de Fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum Transregio Feleac TR35”, Etapa I – Centura Metropolitana și Etapa II – Drumuri de legătură, conform Autorizației pentru Diagnostic Arheologic Nr. 326/17.07.2019 eliberată de Ministerul Culturii și Identității Naționale-Direcția Patrimoniu Cultural.

Consultarea traseului propus pe care se vor realiza studiile arheologice și harta siturilor arheologice identificate se poate face AICI.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *