×

TIFF 2018: Cinci filme au rămas în cursa pentru premiu la secţiunea Competiţia Locală

Evidențiate

TIFF 2018: Cinci filme au rămas în cursa pentru premiu la secţiunea Competiţia Locală

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cinci din cele 36 de scurtmetraje înscrise în Competiţia Locală au fost selectate ca finaliste şi aşteaptă acum decizia finală a juriului.

Adunate în 100 de minute de proiecţie, filmele vor putea fi văzute la Urania Palace pe data de 29 mai, începând cu ora 18:30. Gala de premiere va încheia seara specială dedicată tinerilor cineaşti din Cluj.

Documentare şi drame, ficţiuni şi animaţii, cele cinci filme din Competiţia Locală ilustrează inspiraţiile şi aspiraţiile tinerilor autori de film din Cluj, în marea lor majoritate foşti sau actuali studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai şi Universităţii Sapientia. Două dintre finaliste vor fi premiate de către juriul competiţiei format, la această ediţie, din regizoarea Iulia Rugină, criticul de film Ionuţ Mareş şi directorul de imagine Alex Sterian şi de juriul Fabrica de Pensule, alcătuit din Cristina Gagiu, Denisa Curte, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade şi Helga Thies.

Bakuka în iarbă (r. Buzási Gyopár-Orsolya) este o poveste atent documentată despre Babuka, o tânără superbă care a trăit în timpul războiului o întâmplare ca-n poveşti.

● Ficţiunea live action Emigranţii (r. Andra Salaoru) este o poveste despre problemele unei familii din România în care unul dintre părinţi este constrâns să lucreze în străinătate.

Poftiţi vă rog (r. Serestely Szilard) este un documentar care ne prezintă o altă faţă a cotidianului clujean, prin povestea oamenilor care îşi trăiesc viaţa în mare parte pe străzi, în zona Pieţei Mărăşti.

Your face without a screen (r. Sztercey Szabolcs Benedek) este o ficţiune în care un grup vizitează o expoziţie unde vieţile omeneşti sunt puse în faţa lor sub forma unor aparente spectacole.

Gazda (r. Mircea Sorin Albuţiu) este un documentar despre o comunitate mică de ruşi lipoveni din Sfiştofca, un sat din Delta Dunării.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail