Evenimente

Street Food Festival Christmas Goodies îşi aşteaptă vizitatorii pe strada Potaissa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Primul festival de street food din România a revenit la Cluj-Napoca la începutul acestei săptămâni, în spiritul sărbătorilor de iarnă, cu Street Food Festival Christmas Goodies. Strada Potaissa este pregătită să-i întâmpine pe toţi pofticioşii până în 18 decembrie, cu multe delicatese culinare, cadouri pentru cei dragi şi concerte live.

Conceptul Street Food Festival a debutat în această vară la Cluj-Napoca şi a reuşit să bucure peste 100.000 de persoane în călătoria culinară ce a inclus în acest an oraşe precum Cluj, Iaşi şi Oradea. Gurmanzii s-au bucurat de reţetele a peste 10 bucătării internaţionale şi au experimentat un nou concept de eveniment care a adus împreună gusturile în materie culinară şi culturală prin intermediul proiecţiilor de filme, a workshop-urilor şi a concertelor live.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, organizatorii au decis să ofere tuturor celor care iubesc mâncarea un festival dedicat lor, unde în această săptămână se vor putea bucura de reţete absolut delicioase, muzică live, goodies şi cadouri în tematică de iarnă şi acţiuni umanitare menite să vină în sprijinul celor a căror destine sunt mai puţin fericite.

„S-a dat startul la Street Food Festival Christmas Goodies. Grătarele sunt deja încinse, burgerii pregătiţi, miroase a vin fiert cu scorţişoară şi standurile cu cadouri inedite îşi aşteaptă vizitatorii. De asemenea, toţi cei care nu au uitat cât de important este să avem grijă şi de cei de lângă noi, vor putea împărţi bucuria Street Food Festival Christmas Goodies în cadrul campaniei Share a Meal. Aşadar, vă aşteptăm cu mult drag în această săptămână pe Strada Potaissa din Cluj-Napoca să ne bucurăm împreună de festival.” – Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Festivalul a debutat luni, 12 decembrie 2016 la ora 12:00, când primii gurmanzi s-au aliniat în faţa food-truck-urilor pregătite să satisfacă şi cele mai pretenţioase pofte culinare. Porţile festivalului sunt deschise în fiecare zi între orele 12:00 – 21:00, urmând ca sâmbătă şi duminică festivalul să rămână deschis între orele 10:00 – 21:00.

Meniul Street Food Festival Christmas Goodies va include o mulţime de reţete inedite printre care: porchetta, gulaş de vită cu hribi, burgeri, taco, quesadilla, supă cremă de dovleac cu ghimbir şi salvie şi multe altele. Lista cu preparatele vendorilor poate fi regăsită aici: http://christmas.streetfoodfestival.ro/festival-menu/

Pe lângă preparatele delicioase, cei prezenţi se vor putea bucura de cadouri speciale de Crăciun şi de bunătăţi de luat acasă precum: specialităţi de brânză, suveniruri cu lavandă sau obiecte decorative în tematică de Crăciun. De asemenea, mâncarea şi suvenirurile vor fi asezonate cu muzică live şi concerte de calitate susţinute de artişti precum: Jazzy-Birds, Koszika & The Hotshots, Hot Club de Cluj, Les Nuages şi Taraf de Cluj.

Timp de o săptămână toţi cei care îşi doresc să aibă parte de o porţie specială de mâncare în pauza de masă de la birou sunt invitaţi la Street Food Festival Christmas Goodies. În fiecare zi vor regăsi o sumedenie de preparate numai bune de savurat alături de colegii de muncă.

Pe lângă mâncarea delicioasă, cei care vor vizita Strada Potaissa vor avea parte şi de standuri cu cadouri de Crăciun pentru cei dragi în cadrul Gift Boutique. Această zonă din festival va găzdui şi povestea Centrului Creştin Something New, un loc unde copiii creativi cu o situaţie financiară ce le limitează orizonturile îşi dezvoltă zi de zi talentul. Cei 22 de copii, cu vârsta cuprinsă între 7 – 14 ani, de la centrul de zi Something New au fiecare câte un vis trecut în paşaportul lor, iar în schimbul împlinirii acestui vis, fiecare copil dăruieşte câte o decoraţiune deosebită confecţionată chiar de el. Detalii pe: http://christmas.streetfoodfestival.ro/passportforadream/

Copiii de la centrele de zi Something New şi EveryChild, precum şi persoanele fără adăpost de la Centrul Social de Urgenţă au posibilităţi materiale reduse aşa că organizatorii şi-au propus să îi surprindă iarna aceasta cu bunătăţile de la Street Food Festival. Între 12 şi 18 decembrie, la Street Food Festival Christmas Goodies aveţi posibilitatea să achitaţi meniuri de mâncare pe care vendorii le vor găti ulterior pentru a fi duse de marţi până vineri celor 42 de copii de la centrele de zi Something New şi EveryChild, iar sâmbătă şi duminică vor fi duse la Centrul Social de Urgenţă – unitate de asistenţă socială destinată găzduirii temporare a persoanelor fără adăpost. Tot ce trebuie să faceţi este să alegeţi ce mâncare doriţi să oferiţi în dar, să specificaţi către comercianţi că doriţi să achitaţi un meniu „Share a Meal” şi veţi primi bonul fiscal împreună cu un cartonaş validat cu Share a Meal. Bonul fiscal şi cartonaşul trebuie să le introduceţi în cutia de donaţii plasată la fiecare comerciant la stand. Mai multe detalii pe: http://christmas.streetfoodfestival.ro/share-a-meal/

Street Food Festival Christmas Goodies, care se va desfăşura în perioada 12 – 18 decembrie 2016, este un eveniment realizat de Agenţia Why Not cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x