Evenimente

Depeche Mode va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca în luna iulie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

După două concerte susţinute în Bucureşti, în 2006 şi 2013, Depeche Mode revine anul acesta în România. Trupa va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca în 23 iulie, pe Cluj Arena.

Depeche Mode, una dintre cele mai influente trupe din istorie, a anunţat în 11 octombrie anul trecut, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Milano, începerea unui nou turneu mondial. Evenimentul promovează albumul Spirit, lansat la începutul anului 2017. Prima parte a turneului, intitulat Global Spirit, îi aduce pe Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher în faţa a peste 1.5 milioane de fani din 32 de oraşe, din 21 de ţări europene.

Global Spirit Tour debutează pe 5 mai 2017 şi include concerte pe Stade de France din Paris, San Siro din Milano sau Olympiastadion din Berlin, dar şi pe stadioane nemaiîntâlnite de trupă, ca London Stadium, Otkritie Arena din Moscova sau Cluj Arena. Concertul din oraşul de pe Someş va marca finalul turneului de promovare.

Biletele pentru concertul de pe Cluj Arena au fost puse în vânzare online, pe www.eventim.ro, din 21 octombrie 2016, fiind disponibile ulterior şi în magazinele partenere. „Suntem foarte încântaţi că trupa a dorit să-şi întâlnească fanii din alte părţi ale ţării şi ne face mare plăcere să revenim la Cluj-Napoca, mai ales că am avut o colaborare minunată cu echipa de la Cluj Arena în 2012”, a declarat Laura Coroianu, Director General Emagic.


sursa video: youtube

După concertele din Europa în vara lui 2017, turneul Global Spirit va continua în America de Sud şi de Nord. Cel de-al 18-lea turneu al trupei marchează primele show-uri live ale trupei după succesul Delta Machine Tour (unul dintre cele mai mari şi mai bine vândute turnee din 2013), care i-a adus pe Depeche Mode în faţa a peste 2.5 milioane de fani în concerte cu casa închisă din Europa şi America de Nord. În cadrul turneului Global Spirit, trupa îşi continuă parteneriatul cu Hublot, creatorul elveţian de ceasuri, pentru a susţine organizaţia nonprofit Charity: Water în misiunea de a asigura apa potabilă în ţări defavorizate.

Spirit este cel de-al 14-lea album de studio al trupei, ce continuă succesul înregistrat de Delta Machine, album care a ajuns pe poziţia a cincea în topurile din 26 de ţări şi pe prima poziţie în topurile din 12 ţări. Spirit este produs de James Ford, membru fondator al trupei Simian Mobile Disco, care a colaborat recent cu artişti ca Florence and the Machine şi Arctic Monkeys.

Spirit a fost lansat la începutul lui 2017 prin casa de discuri Columbia Records. La conferinţa de presă din Milano, Dave Gahan a spus: „Suntem incredibil de mândri de sunetul şi energia noului album şi suntem încântaţi să-l împărtăşim fanilor din întreaga lume”. Cu peste 100 de milioane de albume vândute şi concerte susţinute în faţa a mai mult de 30 de milioane de fani din întreaga lume, Depeche Mode refuză să se blazeze, fiind consideraţi de către critici „deschizători de drumuri” şi „din ce în ce mai semnificativi cu trecerea timpului”. O dată cu albumul Spirit şi turneul Global Spirit, Depeche Mode continuă să inoveze, bucurându-se de susţinere din partea fanilor şi a criticior deopotrivă.

Turneul european Global Spirit va ajunge în vara lui 2017 în următoarele oraşe confirmate:

Mai 5 Stockholm, Suedia, Friends Arena
Mai 7 Amsterdam, Olanda, Ziggo Dome
Mai 9 Antwerp, Belgia, Sportpaleis
Mai 12 Nice, Franţa, Stade Charles-Ehrmann
Mai 14 Ljubljana, Slovenia, Dvorana Stožice
Mai 17 Atena, Grecia, Terra Vibe Park
Mai 20 Bratislava, Slovacia, Štadión Pasienky
Mai 22 Budapesta, Ungaria, Groupama Aréna
Mai 24 Praga, Cehia, Eden Aréna
Mai 27 Leipzig, Germania, Festwiese
Mai 29 Lille, Franţa, Stade Pierre-Mauroy
Mai 31 Copenhaga, Danemarca, Telia Parken
Iunie 3 Londra, Anglia, London Stadium
Iunie 5 Cologne, Germania, RheinEnergieStadion
Iunie 9 Munich, Germania, Olympiastadion
Iunie 11 Hannover, Germania, HDI Arena
Iunie 18 Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadion
Iunie 20 Frankfurt, Germania, Commerzbank-Arena
Iunie 22 Berlin, Germania, Olympiastadion
Iunie 25 Roma, Italia, Stadio Olimpico
Iunie 27 Milano, Italia, Stadio San Siro
Iunie 29 Bologna, Italia, Stadio Rentao Dall’Ara
Iulie 1 Paris, Franţa, Stade de France
Iulie 4 Gelsenkirchen, Germania, Veltins-Arena
Iulie 6 Bilbao, Spania, BBK Live Festival
Iulie 8 Lisabona, Portugalia, NOS Alive Festival
Iulie 13 St. Petersburg, Rusia, SKK
Iulie 15 Moscova, Rusia, Otkritie Arena
Iulie 17 Minsk, Belarusia, Minsk-Arena
Iulie 19 Kiev, Ucraina, Olimpiyskiy National Sports Complex
Iulie 21 Varşovia, Polonia, PGE Narodowy
Iulie 23 Cluj-Napoca, România, Cluj Arena.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x