De interesŞtiri

Academia de Training în Siguranţă Cibernetică, din toamnă la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Academia de Training în Siguranţă Cibernetică, un program iniţiat prin intermediul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis, va fi lansată din toamna acestui an la Cluj-Napoca. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A. au fost selecţionate pentru acest program pilot.

Pornind de la realitatea existenţei unui deficit de 1.5 milioane de specialişti la nivel mondial în siguranţă cibernetică, Tetapolis a pus bazele primului program de training specializat de acest tip la nivel mondial. Academia de Training în Siguranţă Cibernetică reprezintă o idee inovatoare, prin prisma interconectării sistemului de pregătire, acesta îmbinând o secţiune de cursuri teoretice cu o platformă online de testare a capacităţilor defensive în siguranţă cibernetică.

Programul urmăreşte o curiculă care permite pregătirea specialiştilor în siguranţă cibernetică de la nivel de începător la nivel avansat. Acest curs este facilitat prin dezvoltarea unei platforme de training online, care în acest moment este complet operaţională. Consiliul Judeţean Cluj informează că platforma de training are deja girul universităţii Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A., a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky şi a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment, se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialiştilor în siguranţă cibernetică din universităţi, universităţile pilot selecţionate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi M.I.T. din SUA.

„Suntem deosebit de onoraţi să anunţăm, în premieră mondială, crearea la Cluj a unei astfel de structuri de elită în domeniul siguranţei cibernetice. Emergenţa şi evoluţia cercetării în domeniul IT nu este deloc o surpriză având în vedere faptul că această industrie este una extrem de dezvoltată în judeţul Cluj, motiv pentru care pregătirea cât mai avansată a informaticienilor constituite un aspect esenţial pentru protecţia business-urilor din ce în ce mai tehnologizate” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Platforma de training este complet funcţională, şi poate fi testată pe site-ul oficial https://tetapolis.academy/, unde se regăseşte o descriere completă însoţită de un film de prezentare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x